Over ons

Wij zijn in 1989 begonnen met de teelt van asperges. Na eerst een halve hectare over genomen te hebben van een bestaande teelt, waren we verkocht aan de teelt van deze exclusieve groente.

In 1990 zijn we daarom zelf begonnen met de aanleg van 2,5ha en inmiddels zijn we uitgegroeid naar 8 hectare. De asperge velden liggen rondom de kwekerij.

Door de jaren heen is er veel veranderd en uiteraard zijn wij met deze veranderingen mee gegaan.

De eerste jaren oogsten we de asperges nog 2x per dag. Maar vanaf 1995 zijn we overgegaan om de bedden af te dekken met zwart/wit folie. Dit kwam de kwaliteit ten goede en het was arbeidsbesparend.

Sinds enkele jaren maken we gebruik van mini tunnels zodat we de oogst wat kunnen vervroegen.

Ook een schilmachine is niet meer weg te denken bij de verkoop van asperges.

Al vele jaren is ons aspergebedrijf GLOBAG.A.P en CVK gecertificeerd. Dat wil zeggen dat wij asperges telen volgens de strenge Europese richtlijnen en voldoen aan de eisen die betrekking hebben op voedselveiligheid, milieu en arbeidsomstandigheden.
Versheid en kwaliteit staan dan bij ons ook hoog in het vaandel

Wij leveren aan restaurants en groentewinkels in omstreken en natuurlijk verkopen wij asperges aan huis, dagelijks vers van het land. Ook voor asperge soep en -saus, verse eieren, ambachtelijke beenham en wijn kunt u bij ons terecht.
Ook dagelijks hebben wij voor u verse aardbeien in het assortiment.

Graag hopen wij u een keer te mogen begroeten op onze aspergekwekerij. U bent van harte welkom.

Familie v Dalen
Gasthuisstraat 30
5453RL Langenboom
Tel:0486-431873
mail: jmh.van.dalen@gmail.com
www.vandalenasperges.nl